הסרות שיער בעבר היה משהו שנאלצו אנשים להתעסק בו על בסיס יומיומי, כיום יש טכנולוגיות חדשות שמאפשרות לנו לשכוח מחלק גוזל זמן זה בחיינו. שיער גוף מהווה היום מטרד, גורם להזעת יתר ובעצם הוא נהיה מטרד. הסרת השיער יכולה להתבצע בכמה אופנים, גילוח יומיומי, הסרה בשעווה קרה או חמה, פינצטה, חוט או קרמים למיניהם. ניתן למצוא המוני אנשים אשר פונים לקליניקות המתמחות בהסרות שיער לגברים נשים ונוער המעוניינים בדבר אחד בלבד: להיפטר מן המטרד היומיומי המלווה אותם (שהוא כאמור, השיער). הסרות השיער בשיטות הישנות (כגון שעווה, גילוח וכו') נחשבות ליעילות אך עם הרבה מאוד חסרונות כמו צמיחה מהירה של השערות חזרה. דבר הגורם גירויים ואדמומיות בעור, צפיפות גבוהה יותר של השיער בעקבות התעסקות עם זקיקי השערה ודברים נוספים. מראה עור חלק ונעים היה מה שנשים רצו מאז ומעולם והיום אף משאת נפשם של גברים רבים. הסרת השיער לגבר צברה תאוצה ונהפכה לאופנה ולמשהו טרנדי. גם מכוני היופי וגם המכונים הרפואיים עסוקים בפיתרון בעיית השיער ומציעים פתרונות לבעיה. בעוד הגברים בתחילה נרתעו מעצם המחשבה על הכאבים הכרוכים בהסרת שיער מגופם, ומעצם המחשבה על עור חלק ורך, כיום מחליפים את השיטות השונות של הסרת השיער טכנולוגיות לא כואבות המאפשרות להגיע לתוצאה היעילה ביותר במינימום כאב.
מבנה השערה:
על מנת שנבין טוב יותר כיצד מתבצעת הסרת השיער היעילה צריך להבין תחילה כיצד בנויה השערה, מהם מצבי הצמיחה של השערה שמשפיעים על הצלחת הטיפול? כיצד בנוי העור? מהו זקיק השערה? ועוד נתונים אחרים המשפיעים על ביצוע הסרת שיער. מבנה וזקיק השערה משפיעים על משך טיפול הסרת שיער, עוצמתו ויעילותו.מבנה העור גם הוא פרמטר שיש לקחת בחשבון על מנת לקבל תוצאות אופטימליות. בהמשך המאמר ישנו הסבר כיצד כל אלה משפיעים וגורמים לזקיק השערה לנזק, נשירה ואי גדילה מחדש.
השערה מחולקת לשני חלקים עיקריים:
1. גוף השערה – חלק השערה שנראה על פני העור. גוף השערה כולל תאים שאין בהם גרעין. זו הסיבה שכשאנו מגלחים את השיער אין הפעולה כואבת ואף אין היא משפיעה על שורש השערה.
2. שורש השערה – החלק המצוי בתוך העור. שורש השערה החלק שנמצא מתחת לפני העור ומגיע אפילו עד שכבת התת עורית.
העור בנוי משלוש שכבות:
• השכבה העליונה – אפידרמיס.
• השכבה האמצעית – דרמיס.
• השכבה התחתונה – תת עורית, או היפודרמיס (שכבת שומן).
זקיק השערה:
זקיק השערה מצוי בתוך שלושת שכבות העור (אפידרמיס, דרמיס, היפודרמיס), כאשר הזקיק הארוך ביותר מגיע עד לאמצע השכבה התת עורית ועומקו שונה בחלקי הגוף השונים. עומק זקיק השערה נמצא בדרך כלל באפידרמיס או בדרמיס, אך הוא יכול גם להגיע עד להיפודרמיס. העומק משתנה בחלקי הגוף השונים. לדוגמא, בשפה העליונה עומק הזקיק הוא 1.5 מ"מ ולעומת זאת במפשעה עומקו 4.5 מ"מ.
שלושת מצבי הצמיחה של השערה
לשערה יש שלושה מצבי צמיחה:
• אנגן – שלב הצמיחה.
• קטוגן – שלב ביניים.
• טלוגן – מצב נשירה.
הסרת שיער מתבצעת בשלב האנגן (הצמיחה). לשערות בשלב האנגן יש מלנין אקטיבי והן באות במגע מלא עם מבני העור. כלומר בכל טיפול הסרת שיער מסירים את כל השיער, אבל רק חלקו נמצא במצב האנגני, בגלל ששערות אינן גדלות באופן אחיד, ולכן רק חלקו מושמד. ולכן רק לאחר מספר טיפולים ולא אחרי טיפול אחד יוסר כל השיער. לאדם ש- 25% משיער הגוף שלו נמצא במצב אנגני יידרשו 4 טיפולים בממוצע להסרת כל השיער.
לאדם ש- 20% משיער הגוף שלו נמצא במצב אנגני יידרשו 5 טיפולים, וכן הלאה. אחוזי הצמיחה, ומשך שלב הצמיחה, משתנים לאורך אזורי הגוף השונים. עבור רוב האזורים טיפול הסרת שיער כל כמה שבועות יפגע בצמיחה. יש מי שבשמונה טיפולים יסיים את הסרת השיער באיזור הרצוי ויש כאלה שיזדקקו לחמש עשרה טיפולי הסרת שיער על אותו איזור אצלם.התקשרו כבר היום כדי שתוכלו להתגאות בעור חלק, רך ונעים.